Megosztás
2020.11.10. |

A Párbeszéd írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez Folyik-e nyomozás az Audi győri telephelyének 2014-es bővítése, illetve az ezt megelőző földterületek átminősítése és adásvétele kapcsán? címmel. A válaszból kiderült, hogy a belügyminiszter alá tartozó készenléti rendőrség folytat nyomozást vagyon elleni és hivatali bűncselekmény miatt. A Párbeszéd ezért írásbeli kérdéssel fordul a belügyminiszterhez is.

 

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője 2019-ben feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hivatali vesztegetés elfogadása bűntette ügyében. A feljelentés arra irányult, hogy Borkai Zsolt, Győr volt fideszes polgármestere a hivatali kötelességét megszegve a fia részére nyújtott anyagi előny ellenében bennfentes információkat szolgáltatott-e ki, majd az Audi-gyár építéséhez szükséges földterületeket illetően az önkormányzatot megkárosítva történt-e adásvétel. Ezt a feljelentést a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség 2019. október 30-án bűncselekmény hiányában elutasította.

 

Meglepetésre most Polt Péter legfőbb ügyész válaszából kiderült, hogy még mindig folyik nyomozás az ügyben: „vagyon elleni és hivatali bűncselekmény miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya” folytat nyomozást; a kihallgatásokra eddig nem került sor.

 

Ezért írásbeli kérdéssel fordulunk ezúttal Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot a nyomozás részleteiről.

 

 

Budapest, 2020. november 10.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

 

(Fotó: MTI / Krizsán Csaba)