Karácsony Gergely, kurd, népirtás, török
Megosztás
2019.10.12. |

Megtámadtak egy népet, amely viszontagságos körülmények között harcolta ki szabadságát, amelynek életét a demokrácia, az egyenlőség és a természettel való harmonikus együttműködés jellemzi. A török kormány észak-szíriai, kurdok elleni támadása elfogadhatatlan, következményei elmondhatatlanok: már most rengeteg a civil áldozat, és az agresszió nyomán újabb menekültáradattal fenyeget.

Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy egy nép autonómiáját ilyen mértékű agresszív beavatkozás érje! Kiváltképp, hogy a magyar kormány elképesztő módon asszisztál ehhez, legfőképpen azért, mert Orbán Viktornak fontosabb, hogy török agresszor barátja, Erdogan oligarchái továbbra is zavartalanul üzletelhessenek Tiborczcal és más NER-lovagokkal.

Egy demokrata nem pártolhatja a vérontást, nem pártolhat olyan hatalmat, amely államhatárainak bővítése érdekében háborút indít. Ezért határozottan felszólítom a magyar kormányt, hogy határolódjon el a török agressziótól! Egyúttal kifejezem szolidaritásomat a megtámadott Észak-Szíriai Demokratikus Föderációval, a kurdokkal és minden ott élő embertársunkkal.

Mondjunk nemet a török agresszióra, álljunk ki kurd embertársaink mellett a ma esti szolidaritási rendezvényen.