Karácsony Gergely
Megosztás
2019.3.5. |

Hiába az évi sok száz millióért végzett propaganda, a budapestiek elsöprő többsége újra és újra kinyilvánítja, hogy a Városligetbe nem akar új épületeket. Főpolgármesterként én sem akarok mást: a Városliget maradjon közpark!

A Greenpeace Magyarország 2016 óta készít közvélemény-kutatásokat Budapesten, amelyek rendre az mutatják, hogy a fővárosiak ellenzik a Városliget beépítését. A budapestiek négyötödének véleménye három éve változatlan: zöldterületet, közparkot, tiszta levegőt akarnak a Városligetben! A ma nyilvánosságra hozott felmérés igazolja, hogy az emberek véleménye nem eladó: pénzzel, kampánnyal, hamis propagandával nem lehet megvenni a budapestieket.

A Közlekedési Múzeum helyének kijelölésével és terveivel a kormány maga jelölte ki azt az utat amin járni kellene: a zöld környezet pusztítása helyett az építkezéseket a lepusztult és fejlesztésre váró rozsdaövezetekbe kell vinni. Főpolgármesterként az első dolgom lesz, hogy kezdeményezem a Városligeti Építési Szabályzat módosítását, társadalmi párbeszédet indítok a már megkezdett beruházások lezárásáról, a múzeumi épületeknek pedig máshol keresünk új helyet.

A hatalom embere kiszolgáltatja a Városligetet a fideszes érdekeknek, az emberek hatalma azonban mást akar: közparkot a Városligetbe és fejlesztéseket az elhagyott ipari területekre.

Budapest, 2019. március 5.
Karácsony Gergely
főpolgármester-jelölt