Megosztás
2022.7.15. |

 

Orbán Viktor egész pályás letámadást intézett a magyar emberek ellen: velük fizetteti meg a Fidesz kudarcos politikájának és folytonos hazugságainak árát.

A miniszterelnök hazudott az április 3-ai választás kampányában, hazudik most is, miközben képtelen kezelni a saját hazugságaiból fakadó válságot és káoszt: Orbán Viktor kormányának le kell mondania.

Magyarország a reménytelenség és a kiszolgáltatottság országává vált. Nincs már olyan terület, ahol az Orbán-kormány eredményt mutathat fel. Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy Orbán Viktor kampányígéretei az emberek megtévesztését szolgálták.

A kormányfő kizárólag a saját hatalma és hűbéresei gazdagodása érdekében cselekedett, végképp magukra hagyva honfitársainkat. A katasztrofális gazdaságpolitikából fakadó infláció, a kata statáriális szétverése, a rezsicsökkentés pánikszerű megszüntetése és az Orbán-csomag többi megszorítása külön-külön is súlyos terheket ró a magyar családokra, de így, együtt teljes kilátástalanságba sodorja őket.

A Párbeszéd szerint az igazságtalan, környezetileg és pénzügyileg fenntarthatatlan rezsihazugság helyett zöld és igazságos támogatási rendszerre, rezsibiztonságra van szükség! A jelenlegi helyzetben pedig ne a magyar emberek viseljék a súlyos terheket, hanem a nagyvállalatok, a globális minimumadó hatálya alá eső multicégek!

Orbán Viktor politikai kormányzása megbukott. Magyarországnak fideszes komisszárok helyett szakértőkből álló kormányra van szüksége, amely az igazságos, zöld Magyarországért dolgozik. Ezért a Párbeszéd azt követeli a kormányfőtől, hogy hagyjon fel a hazudozással, a dilettáns döntésekkel, és az ország érdekében távozzon a posztjáról!

 

Szabó Rebeka,

a Párbeszéd társelnöke

 

Tordai Bence,

a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője