Megosztás
2020.8.25. |

A Párbeszéd szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) látványosan kudarcot vallott az iskolák, óvodák koronavírus-járvány elleni felkészítésében - mondta az ellenzéki párt szóvivője kedden Budapesten tartott, a Facebookon online is közvetített sajtótájékoztatón.

Barabás Richárd kifejtette, a tárca nem ismerte fel, hogy a legtöbb iskola nem rendelkezik megfelelő infrastruktúrával ahhoz, hogy betartsa az óvintézkedésekről szóló ajánlásait, ezzel pedig veszélybe sodorja a gyerekeket, szülőket és tágabb értelemben mindenkit. A minisztérium emellett nem tett javaslatot arra, hogyan kezdjék meg az oktatást az idős, illetve krónikus beteg tanárok - tette hozzá.

Kiemelte, a kormány nem tett semmit azért sem a nyáron, hogy még erősebben átállítsa az iskolákat a digitális oktatásra. Erre különösen azokon a hátrányos helyzetű területeken lett volna szükség, ahol nem állnak rendelkezésre a távoltartáshoz szükséges digitális eszközök - mondta a szóvivő. A politikus felszólította a kabinetet, hogy azonnal kezdje meg a higiéniai eszközök biztosítását minden oktatási intézménynek.

A Párbeszéd emellett követeli, hogy a mentőszolgálat szükség szerint tegye lehetővé az azonnali és ingyenes szűréseket, kiemelten figyelve a diákokra és tanárokra - hangoztatta Barabás Richárd.

 

(MTI)