Jávor Benedek
Megosztás
2019.5.16. |

Az elmúlt hetekben az már kiderült, hogy sem Orbán Viktor kormányfő, sem Trócsányi László a Fidesz EP-listavezetője, sem a kormánypárti holdudvar véleményformálói nem mernek részt venni egyetlen nyilvános, Európa jövőjéről szóló vitán sem. Sajnálatos módon semmi sem kötelezi a politikusokat az ilyen vitákra, viszont az már minden képviselőnek, így az európai parlamenti képviselőknek is kötelessége, hogy elszámoljanak a tevékenységükkel a választók felé.

Az MSZP-Párbeszéd szövetség ezért azt kezdeményezi, hogy a jelenlegi 21 magyar európai parlamenti képviselő egy közös, nyilvános eseményen számoljon be az elmúlt öt évben Magyarország érdekében végzett munkájáról. Az európai közösség jövőjéről szóló vitára még nemet mondhattak, de az elmúlt évek teljesítményének elszámolásával kapcsolatban ezt már nem tehetik meg. Minden magyarnak joga van tudni, hogy milyen munkát végeztek az érdekében a magyar EP-képviselők! Nem vitára hívjuk tehát a képviselőtársainkat, hanem a kötelességük teljesítésére szólítjuk fel őket azzal, hogy 2019. május 23-án, csütörtökön, 14:00 órakor a Képviselői Irodaház aulájában egy közös EP-képviselői beszámolóra hívjuk őket!

Mi, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti képviselői készen állunk arra, hogy bemutassuk az elmúlt öt évben elért eredményeinket.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője
Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője