V. Naszályi Márta
Megosztás
2017.3.18. |

A Párbeszéd szerint a lakossági fűtési rendszerek komplex fejlesztésére lenne szükség a kormány jelenlegi programja helyett, amely csak a kazánok cseréjét támogatja.

 

V. Naszályi Márta, a párt budapesti szakszóvivője szombaton, a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a Fidesz választási programjában azt ígérte, évente a lakásállomány 10 százalékának energetikai korszerűsítését segíti elő, ezzel szemben a múlt évben kiírt 3 milliárd forintos hitelprogram, illetve az ez évre szánt 3,5 milliárd forintos "Otthon melege" támogatási rendszer csak a lakások töredékének nyújt segítséget.

 

Kiemelte, a jelenlegi támogatási rendszer hátránya, hogy csak a gázkészülékek cseréjét támogatja és mindössze 40 százalék értékben, ráadásul azt is csak utófinanszírozással. A program további negatívuma, hogy az nem számol a megújuló energiaforrásokkal - tette hozzá V. Naszályi Márta. A Párbeszéd politikusa szerint a Fidesz minden erejével igyekszik távol tartani a lakosságtól a fűtéskorszerűsítésre fordítható uniós forrásokat, hogy azt a pénzt is saját magára fordíthassa.

 

 

Budapest, 2017. március 18.

V. Naszályi Márta

A Párbeszéd elnökségi tagja

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!