kommunista_orbán
Megosztás
2015.6.11. |

Az Orbán-kormány teljes erőbedobással veri szét a szabad munkaerő-piacot az idénymunka hiányra hivatkozva. Kommunista tervgazdálkodással biztosítana munkaerőt a baráti magánvállalkozások számára A Párbeszéd Magyarországért elítéli az új parancsuralmi rendszer kiépülését és minden eszközt megragad, hogy megvédje a munkavállalói jogokat!

 

Az Orbán-kormány törvénymódosítási javaslata – gyakorlatilag kötelező jelleggel – magánvállalkozásokhoz vezényelné ki a közmunkásokat. A tervezet egyúttal kizárná az állásukból felmondással vagy közös megegyezéssel távozókat a közfoglalkoztatásból. A Fidesz-KDNP ezekkel a tervezett intézkedésekkel lábbal tiporja a munkavállalók jogait és durván beavatkozik a piaci viszonyokba.

Normális országok munkaerő-piacain az emelkedő bér biztosítja a szükséges munkaerőt, Magyarországon Orbán Viktor tenné kötelezővé, hogy a haverok magángazdaságai és magánvállalkozásai nyomott bérek mellett jussanak (köz)munkásokhoz.

Felszólítjuk az Orbán-kormányt, hogy ne alkalmazzon kommunista parancsuralmi módszereket. Mivel a tervezett jogszabály-módosítás durván jogsértő és diszkriminatív, annak elfogadása esetén a PM a szakszervezetekkel egyeztetve megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Budapest, 2015. június 11.

 

Tordai Bence, a PM szóvivője