Megosztás
2015.12.8. |

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) európai parlamenti képviselőjének kérdésére az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) megerősítette, hogy 2015 júniusában lezárta a nyomozást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közbeszerzési felügyelettel foglalkozó főosztálya által kiírt, a közbeszerzések szabályosságával kapcsolatos tanácsadói tender miatt. Az OLAF megállapította, hogy alaposan feltételezhető, hogy bűncselekmény történt a 960 millió forint összegű tender kiírása során. Ezért pénzügyi és jogi ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság a magyar hatóságok felé.

 

A PM-es zöld politikus az OLAF levele alapján írásban fordul az Európai Bizottság Regionális Főigazgatóságához és NAV-ot vezető Tállai Andráshoz és Polt Péter legfőbb ügyészhez. A Bizottságtól arra a kérdésre keres választ, hogy milyen pénzügyi következményei lehetnek Magyarország számára a pályáztatási rendszer ilyen magas szintjén elkövetett korrupciónak. 

Tállai Andrástól és Polt Pétertől pedig arra kér választ, miként áll és milyen jogi következményekkel járt a NAV és az ügyészség nyomozása 6 hónappal az OLAF ajánlásainak átadása után, figyelembe véve, hogy a nyomozásra 60 nap áll rendelkezésre.

 

Brüsszel-Budapest, 2015. december 8.

Jávor Benedek, a PM EP-képviselője

 

 

Új. Bal. Zöld.