Karácsony Gergely
Megosztás
2018.7.25. |

Magyarországon egyedülálló weboldalt hozott létre a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat, ahol a kerület lakói átnézhetik, hogy hogyan épül fel, miből áll a kerület költségvetése.

Zugló vezetésének már az önkormányzati ciklus elején határozott célja volt, hogy az adófizetők pénzével ne csak gondosan, hanem átláthatóan is gazdálkodjon. A Karácsony Gergely vezette képviselő-testület első ülésének első napirendi pontja volt az ország legszigorúbb átláthatósági rendeletének elfogadása, amely a korrupció ellenes munka és a részvételi demokrácia alappillére. A mostani weboldallal pedig, amely a költségvetést igyekszik érthetően megjeleníteni, új szintre emelkedhet a munka annak érdekében, hogy Zugló az ország legátláthatóbb kerülete legyen.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere: Hiánypótló oldal született, aminek rendkívül fontos üzenete van az átlátható működés és az elszámoltathatóság tekintetében egy olyan országban, ahol nagyon kevés önkormányzat van, amelyik részletes betekintést ad költéseibe, és ahol a közintézmények jelentős része súlyos pénzek ellenében mutatja meg közérdekű adatait. Az önkormányzat partnereivel megalkotott egy olyan webfelületet, amit majd továbbfejlesztve a részvételi költségvetés bevezetésével is megpróbálkozhatunk.

 

Bővebben.

 

kép forrása: zuglo.hu