Semmelweis Egyetem
Megosztás
2018.10.31. |

A Semmelweis Egyetem kancellárja letiltotta az év végi jutalmak kifizetését a Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség szerint. Az előzetes egyeztetés nélküli intézkedéssel Szász Károly nem csak évtizedes szokásjogot, de a jogszabályt is megszegte. A Párbeszéd a határozat azonnali visszavonását követeli!

Lopakodva készül a betegellátás teljes fizetőssé tétele, aminek legújabb példája a Semmelweis Egyetemen történtek. A plusz kifizetések azonnali megvonásával a kormány azt szeretné elérni, hogy ezek a dolgozók is a magánegészségügybe menjenek dolgozni. A kormány által erővel odarakott kancellár intézkedése is a betegellátás fizetőssé tételét készíti elő, amit egy törvénytervezettel nemsokára közpénzből fognak finanszírozni.

Az egyetem helyzete amúgy sem túl rózsás. Az intézmény a felsőoktatásban példátlan módon, szeptember végéig elfogadott költségvetés nélkül működött. A kancellár és az irányítása alatt álló egységek vezetői nem voltak képesek megbirkózni azzal a feladattal, hogy összeállítsanak egy olyan költségvetést, amelyet az egyetem Konzisztóriuma szakmailag megalapozottnak minősített volna. Ez is bizonyítja a közegészségügy teljes kivéreztetésének szándékát.

A Párbeszéd követeli a kormánytól, valamint a kancellártól, hogy azonnal vonja vissza a kapcsolódó rendeletet és fizesse ki a munkavállalóknak jogosan járó jutalmakat! Az egészségügyben dolgozók üldözése helyett pedig végre mutasson némi megbecsülést Orbán Viktor és bűnbandája!

 

Párbeszéd

Csatlakozz!