Jávor_Benedek_környezetvédelmi:bizottság_alelnök
Megosztás
2014.7.8. |
Jávor Benedeket választotta első alelnökévé az Európai Parlament környezetvédelmi bizottsága tegnapi alakuló ülésén.
 
Az Együtt-PM képviselője, aki az előző ciklusban három éven át a magyar parlament fenntartható fejlődési bizottságának elnöke volt, egyhangú szavazással nyerte el a tisztséget.
"Fontos lehetőséghez jutottunk azáltal, hogy a bizottságban egyszerre tudjuk érvényesíteni a zöld és a közép-kelet-európai szempontokat. Az Unió és a bizottságunk előtt komoly feladatok állnak: a hulladékgazdálkodási terület újraszabályozása, az Európai Tanács által már jóváhagyott új GMO-szabályozás megvitatása, a 2030-as klíma- és energiacsomag, az Andor László által előterjeszetett zöld munkahelyteremtési program, a hulladéktermelés nélküli gazdaság modelljének kidolgozása, a megújulókra, az okos hálózatokra és az európai infrastruktúrák összekapcsolására épülő energiarendszer megerősítése" - mondta Jávor Benedek. 
A környezeti, közegészségügyi és élelmiszerbiztonsági bizottság (ENVI) súlya az utóbbi években egyre jelentősebbé vált az EP munkájában; a testületben a magyar EP-képviselők közül Hölvényi György, Szanyi Tibor és Balczó Zoltán is tag.
Jávor Benedek megválasztása után köszönetét fejezte ki a zöld frakciónak, amely megtisztelte bizalmával, amikor jelölte erre a pozícióra, és bizottsági képviselőtársainak is, akik egyhangúlag támogatták a szavazás során.
 
Budapest, 2014, július 8.
 
Együtt-PM Sajtó