Jávor Benedek
Megosztás
2019.5.15. |

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje szerdán együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Nyugdíjas Parlament egyesület tagjaival.  

    Az ellenzéki politikus az aláírással egybekötött budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, egyformán fontosnak tartják a hárommillió nyugdíjas magyarországi és uniós képviseletét.
    Az MSZP-Párbeszéd elsősorban az unió szociális integrációjának mélyítését tűzte ki célul a következő EP-ciklusban, aminek egyebek mellett része egy 300 eurós, mintegy 100 ezer forintos minimumnyugdíj bevezetése is - fejtette ki.
    Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjas Parlament képviselője elmondta, szervezetük legfontosabb célja a nyugdíjemelések számítási módjának változtatása annak érdekében, hogy abban a reálbérek emelkedése is jelenjen meg, ne csak az infláció.  
    A Nyugdíjas Parlament emellett valódi érdekegyeztetést sürget a kormányok és az idősek szervezetei között, továbbá egy európai minimumnyugdíj bevezetését, a tagállami nyugdíjpolitikák uniós harmonizációját, valamint tisztességes állami nyugdíjakat is el kívánnak érni - sorolta. 
    Jávor Benedek az MSZP-Párbeszéd nevében ígéretet tett arra, hogy a fenti célok megvalósításáért dolgoznak majd az EP-be kerülésük esetén.

 

MTI