békegalamb
Megosztás
2015.5.8. |

A Párbeszéd Magyarországért a II. világháború 70 évvel ezelőtti európai lezárulásának évfordulóján a Fidesz-KDNP és a Jobbik EU-ellenességet szító, az európai normákat semmibe vevő, antidemokratikus, agresszív, Putyin-barát politikájának veszélyeire hívja fel a figyelmet. Súlyos tévedésben élnek azok, akik bennük látják egy sikeres, békés és biztonságos Magyarország politikai vezetőit.

 

Az európai népek testvérháborúja megmutatta, hova vezet a kirekesztés, a gyűlölet, a felelőtlen demagógia és az európai értékektől való eltávolodás. A PM a szélsőséges eszmék előretörése és az aggasztó kelet-európai fegyveres konfliktusok miatt kiemelten fontosnak tartja az Európai Unió nyújtotta gazdasági, politikai, kulturális szövetség melletti nyílt elköteleződést.

 

Minden európai, de mindenekelőtt minden magyar polgár közös érdeke, hogy fellépjünk azon politikai csoportosulások vagy autokrata vezetők ellen, akik nap mint nap Európa egységének megroppantásán dolgoznak. 

 

A PM szerint az európai közös értékek megőrzése ma különösen fontos, hiszen határainknál háborúk dúlnak. Európa csak közös erővel, viszályoktól és háborúktól mentesen képes a haladásra. Ezt ismerte fel Robert Schuman is, amikor 65 évvel ezelőtt, 1950. május 9-én letette a mai Európai Unió alapjait, és amelyet ezért 2005 óta Európa Napjaként is ünnepelünk.

 

A PM politikusai itthon és az Európai Unióban harcolni fognak az európai értékek, normák és az európai demokrácia megerősítéséért.

 

Budapest, 2015. május 8.