lakáskassza
Megosztás
2018.10.25. |

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja Gulyás Gergely miniszter Kormányinfón tett bejelentését, amely szerint a kormány a CSOK bővítését tervezi a lakáskassza állami támogatásának elvételéből megspórolt 70 milliárd forintból. A Párbeszéd szerint a lakhatási válság megoldására az állami bérlakásépítés és a lakások energetikai felújítása jelentene megoldást.

Gulyás Gergely bejelentése nem nyújt alternatívát, hiszen – megtakarítás helyett – csak egy olyan kedvezményes hitelfelvételt támogatna a kormány, amelyet minimum két gyermek esetében lehetne igénybe venni, miközben nincs szó a 10 milliós vissza nem térítendő támogatási összeg növeléséről. Ezzel szemben a lakáskasszák állami támogatását gyermekszámtól függetlenül bárki igénybe vehette, továbbá a megtakarított összeg lakások felújítására is felhasználható volt.

A kormány a mostani intézkedésekkel nem tesz mást, mint tovább mélyíti azt a lakásválságot, amely ma már a középosztályt is magával rántja. Ennek mérséklésére a Párbeszéd 100 ezer szociális bérlakást építene, támogatná az elavult lakások korszerűsítését, valamint visszaállítaná az állami támogatások rendszerét.

Párbeszéd

 

Csatlakozz!